Легендарният Христо Стоичков е вариант за треньор на Барселона, гръмна каталунското издание “Спорт”. Камата е един от фаворитите да поеме втория отбор на Барселона, който е на четвърто място в Сегунда дивисион. Преди няколко дни настоящият треньор и бивш съотборник на Ицо в Барса Луис Енрике заяви, че напуска след края на сезона. Ръководството вече търси негов заместник.

Освен Стоичков варианти за треньор на втория отбор на Барселона са Хосе Мари Бакеро, Серхи Бархуан, Хуан Карлос Унсуе и Хосе Мануел Лило. Бакеро в момента е треньор на полския Лех (Познан), с който направи фурор в Лига Европа и изхвърли Ювентус. Серхи е част от школата на Барселона, а Хуан Карлос Унсуе е начело на Нумансия. Според изданието “Спорт” Хосе Мануел Лийо е близък приятел на Пеп Гуардиола и той също е спряган за поста.

С по-малки шансове да поемат втория тим на каталунците са Чапи Ферер, Луис Карерас, треньорът на Жирона Раул Агне, Оскар Гарсия, който е юноша и бивш играч на Барселона.

Христо Стоичков бе начело на националния отбор на България, след което за кратко пое Селта. През 2009 година замина за ЮАР начело на местния Мамелъди Съндаунс и направи добро впечатление. Отборът до последно се бори за шампионската титла, но в крайна сметка остана на второ място. През пролетта на 2010-а Ицо си тръгна заради неразбирателство с местния бос Патрис Мотцепе. От тогава не е практикувал треньорската професия./БЛИЦ