Гуус Хидинк изрази готовност отново да бъде селекционер на Холандия и да замести Луис ван Гаал, който обяви, че независимо от резултатите ще се оттегли от поста след световното първенство в Бразилия следващото лято.

„Все още имам много енергия и роля на национален селекционер е една от възможностите, които бих приел”, сподели 67-годишният специалист, който е без работа след напускането си на руския Анжи (Махачкала).

Хидинк водеше „лалетата” от 1995 до 1998 година, след което бе начело на Русия, Австралия, Южна Корея и Турция. Наскоро той отхвърли предложение отново да поеме Австралия.

Кралският холандски футболен съюз иска да представи наследника на Ван Гаал още преди началото на Мондиал 2014. Бившият наставник на Байерн потвърди още веднъж миналия петък, че няма да удължава договора си.

Сред останалите кандидати за бъдеще селекционер на „оранжевите” са треньорът на Фейенорд Роналд Куман, асистентът на Ван Гаал в момена Дани Блинд и безработният Франк Рийкард, който вече води „лалетата” от 1998 до 2000 година, а през 1988 година спечели европейската титла като футболист.