Нападателят на Манчестър Сити Ерлинг Холанд намери начин да отмъсти на испанския национал Марк Кукурея при победата на „гражданите“ с 2:0 над Челси.

В 78-ата минута Кукурея получи схващане на бедрен мускул на левия крак и потърси помощ от норвежкия нападател, който се намираше в близост. Холанд обаче не реагира и на защитника на Челси се притече съотборникът му Педро Нето.

Феновете в социалните мрежи веднага изригнаха във възторг от действията на футболиста на Манчестър Сити. Всички разбраха, че това е отмъщението на Ерлинг Холанд за подигравателната песен, която Кукурея пееше след титлата, която Испания спечели на Евро 2024.

„Куку, Кукурея, той яде паея, Куку, Кукурея, той пие „Естрея“ (б.ред. - марка испанска бира), Холанд, по-добре трепери, защото идва Кукурея“, пееха феновете на Испания след победния финал над Англия, а защитникът на Челси им пригласяше с микрофон в ръка.

В интервюто си след мача между Манчестър Сити и Челси Ерлинг Холанд не пожела да коментира ситуацията със схващането на Марк Кукурея и единствената реплика, която направи за испанеца беше: „Много е забавен“.

В социалните мрежи обаче има редица одобрителни коментари във връзка с нежеланието на норвежеца да помогне на контузения защитник на Челси.

„Кукурея получи от собствените си камъни по своята глава. Това беше най-якият момент в целия мач“, коментира потребител на „Х“ (бившият „Туитър“).

„През миналия сезон Кукурея взе фланелката на Холанд, след това го обиди с песен. Сега беше нахално да поиска помощ именно от него“, допълва друг.

„Може да съм фен на Манчестър Юнайтед, но одобрявам действията на норвежеца. Напълно заслужена реакция към Кукурея“, пише трети.