Холандия победи като гост Мароко с 2:1 в контрола, играна в Агадир. Както е известно, „лалетата“ са наши съперници в световните квалификации за Русия 2018.

Холандия не беше водена от новия селекционер Дик Адвокаат, който има ангажименти с турския Фенербахче. На пейката за втори път седна временният треньор Фред Грим.

Куинси Промес откри резултата за „лалетата“. Съотборникът на Ивелин Попов в Спартак (Москва) се разписа в 22-ата минута. В 68-ата Винсент Янсен (Тотнъм) покачи на 0:2. Само секунди по-късно гостите останаха с 10 души на терена, след като Матиас дел Лигт получи директен червен картон. Мбарак Бусуфа намали в 72-ата минута с хубаво изпълнение от пряк свободен удар.

Защитникът Нейтън Ейк от английския шампион Челси дебютира, докато опитният Уесли Снайдер записа своя 129-и мач за "лалетата".

Холандците приемат Кот Д'Ивоар в друга контрола на 4 юни в Ротердам. На 9 юни е световната квалификация срещу Люксембург от нашата група.
 

Съставът на Холандия: Зут, Хьод, Депай (74-Виргевер), Ейк, Промес, Велтман, Де Лигт, Вилхена, Берхуис (46-Де Роон), Тоорнстра (73-Снайдер), Янсен (73-Дост)

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​