Хондурас е големият печеливш от сутрешните двубои за класиране на Световното първенство в Бразилия. Тимът успя да стигне до равенство 2:2 като гост на Ямайка, с което и на теория успя да си осигури място на Мондиала.
 
Карлос  Костли изведе Хондурас напред в резултата още във 2-ата минута, но съотборникът му Хорхе Хуарес си вкара автогол за минута по-късно. Мейнър Фигероа отново изведе гостите в резултата в 33-ата минута, но Ямайка се добра до равенството след час игра, когато Рудолф Огостин се разписа от дузпа.
 
Хондурас ще запише трето участие на Световно първенство, след дебюта през 1982 година и Мондиала през 2010-а в Южна Африка.
 
В другия по-интересен мач Мексико загуби от вече класиралия се тим на Коста Рика, но след едната точка на Хондурас нямаше да се класира и при победа.
 
Брайън Руиз изведе Коста Рика в 25-ата минута, а няколко по-късно Орибе Пералта изравни за Мексико. Победата за Коста Рика осигури Алваро Саборио в 64-ата минута.
 
В последния мач от групата САЩ победи Панама с 3:2 като гост и завърши на върна в класирането с 22 точки.
 
От Северна Америка (КОНКАКАФ) за Бразилия заминават САЩ, Коста Рика и Уругвай, а Мексико играе бараж с Нова Зеландия (Океания). Панама и Ямайка не получават право да играят на Мондиала.