Бившият президент на Байерн Ули Хоьнес няма да подава молба за по-ранно освобождаване от затвора и смята да излежи пълния срок от присъдата си.

Преди 68 дни 62-годишният бивш бос на баварците бе осъден на 3 години и 6 месеца лишаване от свобода за укриване на данъци и се очаква да влезе в затвора „Ландсберг” до края на месеца. Възможно е това да се случи и до няколко дни, информира „Билд”.

Според законите на Германия след влизането си в затвора Хьонес има правото да подаде молба за предсрочно освобождаване, а това би му осигурило 18 месеца по-кратък престой зад решетките. Той обаче не възнамерява да се възползва от тази възможност.

По информация на „Билд” в затвора „Ландберг” усилено се готвят за пристигането на Хьонес. Слагат се допълнителни забранителни табели, а охранителите претърсват всяко храстче пред затвора и в разположеното наблизо гробище. Килиите на затворниците се претърсват основно за телефони с камери. Пощата също се контролира по-интензивно от обикновено. Целта е никой да не разбере кога точно Хьонес ще пристигне в затвора. Дори и служителите на затвора нямат тази информация.