Бившият президент на Байерн Ули Хьонес е съжителствал за кратко в една килия с д-р Калашников, след като от около месец е в затвора „Ландсберг”, където излежава присъдата си от три години и половина за укриване на данъци.

Мюнхенският вестник TZ разкрива нови детайли за живота на 62-годишния бивш бос на баварците зад решетките, като един от любопитните факти е съжителстването с д-р Калашников. Става въпрос за гинеколога Кристиан К., който е в затвора, след като заснемал с малка камера пациентките си. Перверзникът притежавал незаконно и над 700 оръжия, откъдето идва и прякорът му. Според „Билд” Хьонес и д-р Калашников били съкилийници само за няколко дни.

В момента Хьонес е настанен в килия за четирима души в болничното отделение на затвора, тъй като с влизането си зад решетките има високо кръвно налягане. Бившият бос на Байерн обаче дели килия 108 само с още един затворник. Двамата се разполагат в килия около 32 квадратни метра, имат си топла вода и могат да гледат телевизия. До леглото си Хьонес е поставил няколко снимки, на една от които е кучето му – ретривърът Куно. При излизането си на двора за разходки Хьонес носи шапка с козирка заради високите температури.