Бившият президент на Байерн Ули Хьонес ще влезе в затвора до Великден, за да излежи присъдата си от три години и половина заради укриване на данъци в размер на 28,5 милиона евро.

Прокуратурата в Мюнхен се отказа да ревизира съдебния процес срещу Ули Хьонес, което ще позволи на съдиите да изготвят по бързо окончателния вариант на присъдата.

Присъдата на 62-годишния бивш бос на баварците ще влезе в сила, когато бъде напълно изготвена в писмен вариант. Съдиите може да забавят окончателното формулиране на присъдата най-много до два месеца, след което да я връчат на прокуратурата. Едва тогава Хьонес ще получи покана да изтърпи наказанието си сред 565 други престъпници в затвора „Ландсберг”, където е лежал и диктаторът Адолф Хитлер заради държавна измяна.

Ули Хьонес вече напусна всички постове, които заемаше в Байерн, и отказа да обжалва присъдата си, приемайки да лежи зад решетките. Той не присъства на последния мач на баварците срещу Леверкузен (2:1) през уикенда, когато те записаха 17-а поредна победа и 50-а среща без загуба в Бундеслигата – 44 победи и 6 равенства.