Тлъста неустойка е залегнала в договора на Красимир Балъков в договора му с Хайдук (Сплит). “Билд” съобщава, че българската легенда трябва да плати 1,2 милиона евро, ако иска да напусне, за да води друг отбор. Краси има договор с Хайдук още за 18 месеца, но вече започна преговори с Херта. Според “Берлинер Цайтунг” във вторник Балъков не е водил тренировката на Хайдук "лични ангажименти в Германия". Той се е върнал още същия ден в хърватската столица с полет от Франкфурт. В същия ден Преец и друг шеф на берлинчани Томас Херих са отсъствали от офиса на клуба в столицата.

"Той имаше личен ангажимент в Щутгарт и пътува през Франкфурт. Всичко останало са спекулации", заяви агентът на българския спец Фали Рамадани.

От няколко дни в Германия усилено спрягат българският треньор за фаворит №1 да поеме Херта (Берлин). По време на визитата си в Германия Балъков е разговарял с главния мениджър Михаел Преец и е постигната принципна договорка между двете страни. Херта обаче няма възможност да плати сериозната неустойка, тъй като столичани имат дългове от около 35 милиона евро.

Ако ръководствата на двата клуба постигнат споразумение за драстично намаляване на сумата за освобождаване на Балъков, той ще поеме Херта и в екипа му ще влязат още двама българи - Илия Груев и Йончо Арсов, с които той работи и в момента в Сплит./БЛИЦ