Европейската квалификация между Хърватия и България може да бъде пред празни трибуни. Причина за това е скандалната свастика, която бе изобразена на терена по време на домакинството на тима срещу Италия (1:1) от нашата група. Преди това привържениците на тима пък предизвикаха безредици и при гостуването на Италия (1:1). Инцидентът снощи ще донесе нови глоби и вероятно ново домакинство без публика. Следващият мач у дома на Хърватия е именно срещу България на 10 октомври.

Хърватската футболна федерация се извини за изрисуваната свастиката на терена в Сплит. Инцидентът бе наречен "позор за цялата страна". Срещата се игра пред празни трибуни именно заради расизъм.

"Това е саботаж и престъпление. Очакваме, че полицията ще открие извършителите. Това е срам не само за хърватския футбол, но и за цялата страна. Очевидно е, че изображението е направено ден или два преди мача. Извиняваме се на всички фенове, които са гледали срещата по телевизията, както и двата отбора и гостите от Италия за нацисткия символ", заяви пресаташето на футболната централа Томислав Пачак.

"Това е един от нашите проблеми и ние работим, за да го поправим. За съжаление нещо се случи тази вечер, но бихме предпочели да не говорим за това сега, а от утре", каза президентът на хърватската централа Давор Шукер.



Нашата група "Н" за европейските квалификации