Скандални разкрития направиха от "Сън" в навечерието на Световното в Бразилия. Английското издание излови със скрита камера национал на Нигерия да се среща с разследван за уреждане на мачове, като твърденията са, че са му предлагани 40 000 паунда, за да си изкара нарочно жълт картон. 21-годишният халф на националния отбор на Нигерия Огени Онази се е видял преди съмнителния мач с Шотландия (2:2) с футболния агент Хенри Чукума Окороджи. Последният е разследван за уреждане на мачове.

Според информацията на "Сън", на Онази е била предложена и двойно по-голяма оферта - 80 хиляди паунда, за да заработи дузпа в контролата, която се игра на стадион "Крейвън Котидж" в Лондон.

Халфът на Лацио потвърди за действията на Окороджи. "Срещнах се с него, единствено, защото сме сънародници. Дори не знаех, че той е агент на играчи. Просто ми казаха, че той и съдружникът му, имат страхотно предложение за мен. Когато разбрах, че става въпрос за уреждане на мачове, им казах твърдо не и напуснах", обясни Онази.