Футболистът на Ювентус Федерико Киеза разказа в детайли за тежката травма в коляно от мача срещу Рома на 9 януари миналата година.

В документалния филм “Back on Track” (Обратно в пътя), посветен на възстановяването му от тежката контузия (скъса предна кръстна връзка), продължило около 10 месеца.

“Точно щях да изритам топката, когато Крис Смолинг влезе в краката ми и усетих ужасна остра болка в коляното ми. Отначало си помислих, че съм скъсал сухожилие. Паднах на земята и усетих как коляното ми излиза. Лекарят дойде на терена и му казах, че вече не можех да чувствам коляното ми. Край тъчлинията се опитах да ходя, но с всяка стъпка чувах звук.

При първата смяна на посоката чух същия звук, но по-силно, сякаш коляното излизаше от ставата, така че се строполих на земята.

Докато ръцете ми бяха в косата ми, Лоренцо Пелегрини дойде при мен, а аз му казах: “Потроших го цялото”. Започнах да плача веднага щом лекарят опита някакво движение върху мен, за да провери дали кръстната връзка се държи, или не. Той замръзна и поклати глава. Аз изпаднах в отчаяние и рев. В такива моменти думите са излишни”, разказа Киеза.