Кипърската преса продължава да пише за евентуални трансфери на българи при Станимир Стоилов в Анортозис. Интернет сайтът kerkida.net съобщава, че специалистът е провел разговори с нападателя на Парма Валери Божинов в сряда вечерта. Както е известно, шефовете на италианския тим правят всичко възможно, за да се разделят с голмайстора, които е изпаднал в дълбока криза. В последните пет месеца Божинов е твърда резерва, появява се на терена в последните минути на мачовете. Заради слабата си форма Валери загуби и мястото си в националния отбор.

Кипърското издание припомня кариерата на Божинов и отбелязва, че е работил със Стоилов в националния отбор на България. Същият сайт преди няколко дни написа, че треньорът на Анортозис е говорил с трима български футболисти за евентуални трансфери през лятото. Според онлайн изданието един от тях е бил Стилиян Петров, който напуска Астън Вила след края на сезона. Специалистът не коментира конкретни имена, но потвърди, че ще вземе българи в Анортозис.

Друго интернет издание sentragoal.com съобщава, че ръководството на клуба е предложило нов договор на Стоилов. БЛИЦ първи ви съобщи, че шефовете на Анортозис са доволни от работата на Мъри и двете страни ще седнат на преговори. Изданието пише, че подписването е само формалност. Настоящият контракт на наставника е до лятото. Той ще удължи престоя си до лятото на 2013-а или 2014 година./БЛИЦ

untitled2.jpg