Атлетико (Мадрид) записа очакван успех с 3:0 срещу последния в класирането Осасуна в среща от 32-ия кръг на испанското първенство. 

Треньорът на домакините Диего Симеоне даде почивка на Антоан Гризман, Коке, Габи Фернандес и Саул с оглед предстоящия реванш от четвъртфиналите на Шампионската лига срещу Лестър.

Техните заместници обаче се постараха и Атлетико поведе след половин час игра. Разписа се Яник Ферейра Караско. Отново белгиецът покачи веднага след почивката, след като засече центриране на Николас Гайтан. Оказа се, че това е първи гол за Караско с глава в кариерата му.

Филипе Луиш добави трети гол в 61-ата след асистенция на Анхел Корея. Интересното е, че в края "дюшекчиите" изпуснаха и две дузпи.

В 86-ата Ферейра Караско пропусна да оформи хеттрик, след като не успя да вкара от дузпа, спечелена от Корея. Вратарят се хвърли в десния си ъгъл и спаси ниския изстрел. Две минути по-късно стражът Салваторе Сиригу спаси и втора дузпа. Този път зад топката застана Томас Тейе и вратарят спря с ръка топката при изстрел в средата на вратата.
 

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН