Съперникът на ЦСКА в третия квалификационен кръг на Лига Европа Клифтънвил изпитва сериозни трудности преди задаващите се мачове с "армейците". Мениджърът на тимчето от Северна Ирландия Еди Патерсън се оплака, че голяма част от играчите му, които не са професионални футболисти, не могат да получат отпуска от работодателите си. Поради тази причина спецът не знае на кои имена ще разчита.

"Сериозно съм притеснен. Не знам какъв състав ще използвам в мачовете с ЦСКА. Не е ясно кои от футболистите ми ще успеят да се освободят от постоянната си работа. По всяка вероятност ще има някои, които няма да пътуват за гостуването в София", притеснен е мениджърът на Клифтънвил.

"Все още обаче не мислим за мачовете с ЦСКА. Искаме да се нарадваме на това, което постигнахме снощи. Отстраняването на Цибалия е успех за нас. Постигнахме нещо историческо", добави още Еди Патерсън при завръщането на отбора в Белфаст.

"Да продължиш в Европа, след като си срещнал отбор, съставен само от професионалисти, и в ужасни условия, е извън най-смелите ни мечти. Фактът, че елиминирахме Цибалия и преминахме в следващия кръг ще изненада много хора, но моите играчи заслужават само похвали", каза още спецът.

Клифтънвил достигна до третия квалификационен кръг на Лига Европа, след като снощи измъкна 0:0 в реванша с Цибалия, игран в хърватския град Винковци и така с общ резултат 1:0 северноирландците се класираха напред.

Първата среща на ЦСКА с Клифтънвил е във вторник (27 юли) на стадион "Васил Левски". Двубоят по всяка вероятност ще стартира в 19:00 часа, но все още няма официално потвърждение от УЕФА. Реваншът в Северна Ирландия ще е на 5 август. /БЛИЦ