Новият мениджър на Ливърпул Юрген Клоп даде интервю за клубния сайт на мърсисайдци. Снощи германецът подписа официално тригодишен договор с „червените“, а днес в 12:00 часа българско време ще бъде официалното му представяне пред британските медии.

„Искам да благодаря на собствениците на Ливърпул, че показаха вяра  в мен и моя щаб, предоставяйки ни такава невероятна възможност. Представиха ми своята визия и се оказа, че споделяме еднаква амбиция и модел на работа“, започна Клоп.

„Английският ми не е достатъчно добър, за да изразя какво чувствам, мислейки за „Анфилд“. Искам да го видя, да го почувствам, да го помириша. Това е невероятно място. Най-специалното, на което съм бил. Ливърпул има невероятни фенове. Искам да изградя силна връзка с тези привърженици. Надявам се, че взаимно ще си вдъхваме енергия, за да извървим заедно този път.“

„Трябва да забавляваме феновете, трябва да направим живота им по-добър. Ние не спасяваме животи, не сме лекари. Но нашата задача е да ги накараме да забравят проблемите за 90 минути. Ще се опитам да съм възможно най-близо до фенове“, коментира германецът.

„Познавам английското първенство. От дълго време съм във футбола. Не искам да правя нещата сложни. Важно е играчът да разбира какво искаш от него. Отборът има група талантливи футболисти, а до края на сезона има достатъчно време. Вярвам във футболната си философия, която е много емоционална. Моите отбори играят с пълна газ и изисквам пълно раздаване във всеки мач. Важно е личната ти философия на игра де отговаря на собствения ти манталитет. Тактиката е важна във футбола, но тя трябва са прилага и със сърцето, не само заради схемата на игра.“

„Да си в Ливърпул е предизвикателство, но аз никога не съм бил човек, който избира лесния начин. Знам какво искам. Ще говоря с играчите и ще намерим общ път. Знаете ли, не е толкова лошо човек да ми е приятел, защото аз съм много лоялен. Винаги съм си мислил за работа в Англия и Ливърпул беше първия избор. Това е най-хубавото нещо, което мога да си представя,“ допълни новият мениджър на Ливърпул.