Юрген Клоп ще бъде новият мениджър на Ливърпул, а заплатата му ще бъде втората най-висока във Висшата лига след тази на португалеца Жозе Моуриньо в Челси. Бившият треньор на Борусия (Дортмунд) пристигна днес в Ливърпул и в късния следобед е дал съгласието си за 3-годишен договор с мърсисайдци, като подписването на контракта е само формалност. Английските медии твърдят, че клубът ще потвърди новината най-късно до края на деня.

Очаква се 48-годишният германец да бъде официално представен утре на „Анфийлд”, където ще получава по 10 милиона евро на сезон, а това е с 4 милиона евро повече от възнаграждението, коетоимаше в Дортмунд до края на миналия сезон.

Само Жозе Моуриньо ще получава повече от Клоп в Англия – 13,6 милиона евро на година. В челната петица са холандецът Луис ван Гаал (9,5 милиона евро в Манчестър Юнайтед), Арсен Венгер (9,35 милиона евро в Арсенал) и Маурисио Почетино (4 милиона евро в Тотнъм).

Досегащните помощници на уволнения Брендън Роджърс в Ливърпул Шон О’Дрискол и Гари Маккалистър също са освободени, а асистенти на Клоп ще бъдат Желко Бувац и видео анализаторът Петер Кравиец, с които германецът работеше и в Дортмунд.

Предшественикът на Клоп в Ливърпул Брендън Роджърс работеше само за 4 милиона евро на сезон.

Първият мач на Клоп начело на Ливърпул ще е срещу Тотнъм на 17 октомври.