Треньорът на Борусия (Дортмунд) Юрген Клоп очаква с повишено самочувствие финала в Шампионската лига срещу Байерн на 25 май (събота) на „Уембли” от 21:45 часа българско време. Според 45-годишния специалист неговият отбор няма да бъде изметен от терена, както баварците направиха с Ювентус (общ резултат 4:0) на четвъртфиналите и с Барселона (7:0 общ резултат) на полуфиналите.

„Байерн измете терена с Барселона и Ювентус така, че те не можеха да намерят изхода от стадиона. Това няма да е възможно с нас. Ние сме неудобен съперник за всеки отбор на тази планета. Разликата между Байерн и нас не е толкова голяма, че да не мога да си представя във финала да бъдем по-добри. Ние знаем колко добри сме. Знаем и на какъв лимит трябва да играем, за да победим Байерн“, коментира Клоп пред „Кикер”.

Въпреки трансфера на Марио Гьотце в Байерн Клоп обеща на феновете на Дортмунд, че ще му намери адекватен заместник. „Има фантастични футболисти на тази планета. Ние имаме много добри момчета, с които се занимаваме. Мога да ви уверя, че и през следващата година ще имаме много, много добър отбор”, допълни 45-годишният специалист.