Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изненадващо призна, че в отбора има проблеми и това е основната причина за спада във формата. Шампионът на Англия е без успех вече четири поредни срещи за първенство, а по-стряскащото е, че "червените" нямат гол в последните си три шампионатни мача. Германският специалист пък е категоричен, че защитата на титлата ще дойде, ако тимът е близо до "съвършенство".

"Нещата се променят постоянно, защото е толкова оспорвано. Това прави битката за титлата различна тази година. Трябва да сме готови. Знам, че в този бизнес само резултатите имат значение, но имаш нужда от добро представяне преди резултата. Последното беше добро (0:0 срещу Ман Юнайтед). Не вкарваме много, но това не означава, че представянето ни е по-слабо. Не винаги причината е в подхода, става дума и за другия отбор. Знаем, че не сме там, където искаме да бъдем, но продължаваме да се борим. Хората не са доволни от играта, когато ги няма резултатите. Трябва да играем нашия футбол на високо ниво. Във фаза атака не го правим", сподели Юрген Клоп преди домакинството срещу Бърнли утре вечер.

"Жоел Матип тренира наравно с останалите и ще вземем решение за него. Диого Жота е на няколко седмици от завръщане. Няма да е в следващите мачове. Той има нужда от време. Никой не е изморен. Свежи сме, доколкото е възможно. Няма отбор, който може да се защитава през целия мач. Другите отбори знаят какво правят. Трябва да се възползваме по-добре от шансовете ни за гол. "Чух някъде, че трябва да градим наново отбора. Светът е лудо място в момента и не само заради пандемията. Никой вече няма време. Трябва да променим това чрез играта си, не с думи. Ако искаме да запазим титлата, трябва да сме близо до съвършенство. Няма перфектен сезон, всички отбори имат спадове. Трябва да сме спокойни. Не е станала катастрофа, просто не сме перфектни", добави германецът.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА