Юрген Клоп даде интервю за Sky Sports, в което сподели вълнението си от спечелената титла с Ливърпул. Мърсисайдци ликуваха, след като Манчестър Сити загуби с 1:2 гостуването си в Лондон на Челси.

Облечен в червена фланелка, германският специалист се включи от хотел и по време на разговора се просълзи от щастие.

"Невероятно е! Емоцията е по-силна, отколкото можех да си представя. Знам как Кени Далглиш ни подкрепяше. Тази титла е за него и за Стивън Джерард. Те я чакаха 30 години. Момчетата от отбора ви се възхищават и благодарение на изключителната история на клуба, написана от вас, беше лесно да ги мотивирам", обърна се Клоп към Кени Далглиш, който също се включи в предаването.

Ливърпул трябваше да чака цели 30 години, за да стъпи отново на английския връх. През 1990 година мениджър на тима беше именно шотландецът.

"Спечелването на титлата е огромно постижение за моите играчи. Радвам се, че ги тренирам. Аз съм тук само от 4,5 години, но знам какво означава този успех. Особено след тримесечната пауза, по време на която никой не знаеше дали сезонът ще завърши. Мачът с Кристъл Палас (б.р. - 4:0) ми даде увереност, че всичко ще е наред, а днес същото изпитаха и феновете ни. Надявам се хората да останат по домовете си. Пандемията още не е свършила. Гледахме мача заедно с момчетата в хотела и сега ще се насладим на момента. Когато можем, ще празнуваме заедно с привържениците", продължи Клоп.