Новият мениджър на Ливърпул Юрген Клоп разкритикува Футболна Асоциация (ФА) за контузията на 19-годишния Джордън Роситър, който изигра три мача в рамките на 6 дни за юношеския национален тим на Англия. 48-годишният германски специалист допълни преди домакинството срещу Рубин (Казан) в Лига Европа утре от 22:05 часа българско време, че няма търпение да изведе мърсисайдци за първи път на „Анфийлд”.

"Когато си млад, наистина си по-издръжлив, но това не е нормално. Трябва да говоря с някого. Не ми се искаше от първия ден тук да подхващам такъв въпрос, но това не е добре. Тези млади играчи са нашето бъдеще, ако ги третираме като коне, те ще станат коне", коментира Клоп за контузията на Роситър.

"Не мога да кажа много за атмосферата на "Анфийлд", но искам да го почувствам. За това чакаме всички, за тези специални моменти. Трябва да сме концентрирани, но помощ отвън не е излишна. Ако някой иска да помогне, е добре дошъл. Искам мачът с Рубин да е следващата стъпка в развитието ни. Рубин смени треньора и сега ще има повишено настроение”, заяви германецът преди мача с руския тим.

„Даниел Стъридж се подобрява. Фирминьо, Бентеке и Ловрен тренират вече, но все още не са готови за 90 минути”, завърши наставникът на мърсисайдци за контузените в състава си.