Треньорът на германския шампион Борусия (Дортмунд) Юрген Клоп остана изключително доволен след победата на Манчестър Сити с 1:0 в последния мач на двата тима от Група D на Шампионската лига. В крайна сметка вестфалците спечелиха групата с 14 точки и се класираха за осминафиналите, докато „гражданите” завършиха последни с 3 пункта и няма да играят в Европа напролет.

"Представянето ни в Шампионската лига до момента е нещо специално. Никой не е очаквал, че ще спечелим 14 точки в тази група. Знаехме, че съперниците ни са много опасни. Не знам дали днес на Манчестър Сити му липсваше мотивация, но ние подходихме много правилно тактически. Не оставихме почти никакви пространства на съперника. Сити очакваше различна игра, но ние бяхме агресивни и не им позволихме да създават положения", коментира Клоп след мача на „Сигнал Идуна Парк”.

"Доволни сме от развитието на нещата, но знаем, че трудното тепърва предстои. Това е изключително тежък турнир. Сега може да се паднем срещу отбори като Милан, Ювентус и Порто. Все пак до момента със сигурност заслужихме уважението на останалите. Сега просто трябва да изчакаме и да видим какво ни е отредила съдбата”, допълни наставникът на „жълто-черните”.