Румънският съд забрани на Джиджи Бекали да ползва за своя клуб имена като Стяуа, Стяуа Букурещ и други подобни. Дори има нареждане да бъдат налагани глоби от 450 леи на всеки, който нарича управлявания от бизнесмена FCSB с името Стяуа, информира специализираната за румънски футбол българска фейсбук страница.

Както е известно, преди две години румънската армия взе правата върху името Стяуа, емблемата и стадион „Генча“. След това Бекали прекръсти кръсти клуба FCSB и направи ново лого с осемлъча звезда. Само преди дни румънската футболна легенда Мариус Лакатуш и армията създадоха нов клуб Стяуа, който ще започне да се състезава в четвърта дивизия.

Бекали успокои феновете на отбора. Според бизнесмена няма други наивници като него, които да дават пари за Стяуа и дори на шега изяви желание да прекръсти FCSB на Футбол Клуб Спортив Бекали. Той има право да обжалва решението на съда.

“Нямам сили да се боря с такъв противник. Държавата и съда вървят ръка за ръка срещу мен. Няма да давам пари за нечестност и лъжи. Защо държавата спря търга за старата емблема? Защото никой не иска да я купи“, коментира собственикът на FCSB.

Джиджи Бекали определи решението на съда като удар срещу икономиката на Румъния. Според него през тази година от клуба в държавата са влезли 25 млн. евро, които са участие турнирите и трансфери.