Разногласия между Шалке 04 и Майнц поставят под въпрос колко скъпа е наистина новата звезда на „кралскосините”, съобщава „Билд”. Те обявиха трансфера на германския младежки национал Йоханес Гайс в началото на седмицата, но всъщност от Майнц са искали това да стане след еверопейското първенство до 21 години в Чехия.

Причината за по-ранното обявяване на сделката от страна на „миньорите” е, че в неделя ще бъде годишното общо събрание на клуба. На него генералният мениджър Хорст Хелдт би могъл да понесе сериозни крити след разочароващия изминал сезон и с трансфера на Гайс той се опитва да тушира малко положението.

От Шалке 04 обявиха, че са си осигурили услугите на Йоаханес Гайс за 10 милиона евро, които биха могли да нараснат до 12 милиона евро с бонусите. В същото време от Майнц твърдят, че сделката е за повече пари – 12 милиона евро влизат в касата на клуба веднага и още 3 милиона са обещани при бъдещ трансфер на футболиста. „Това е най-добрият трансфер, правен някога от Майнц”, сподели мениджърът на тима Кристиан Хайдел.

Междувременно както вече е известно, Шалке 04 привлече и бразилския десен бранител Жуниор Кайсара от българския шампион Лудогорец. Договорът на защитника с български паспорт е до лятото на 2018 година, но от двата клуба не дават подробности за трансферната сума, която според немските медии е 6 милиона евро.