Английският гранд Манчестър Юнайтед официално обяви бомбастичен трансфер с привличането на световния шампион с Франция Рафаел Варан от Реал (Мадрид), който също потвърди постигнатото споразумение за сделката. 

“Червените дяволи” уточняват, че централният защитник трябва да премине медицински прегледи и да уточни личните си условия с клуба, след което трансферът ще бъде завършен. В последно време на "Олд Трафорд" обявяват подобни по-големи сделки по този начин, когато е постигнато споразумение между клубовете, след което и официализират окончателното трансферите. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

На този етап не е уточнена сумата, която ще бъде платена за бранителя, но според медиите на Острова сделката ще е на стойност до 40 милиона паунда. Очаква се световният шампион с "петлите" от Мондиал 2018 в Русия да пристигне в Манчестър до няколко дни и да премине задължителните медицински прегледи, след което да бъде представен на "Олд Трафорд".

Договорът на френския национал с новия му клуб най-вероятно ще е четири години, с опция за още една. Варан трябва да получат виза за влизане във Великобритания и да изкара карантинен период преди задължителните медицинските прегледи.