Треньорът на Ювентус Антонио Конте направи скандално изказване след драматичната победа над Каляри с 3:1 в мача от 18-ия кръг на Серия “А”. Наказаният за укриване на информация за уговаряне на мачове специалист заяви, че воденият от него тим е по-силен от този от ерата “Фабио Капело”. Под ръководството на Дон Фабио “Старата госпожа” два пъти грабна скудетото - през 2005 и 2006 година.

Ювентус с Конте подоби рекорда по спечелени точки в една календарна година. Ювентус на Конте вече има 94 точки през 2012 година, докато воденият от Капело през 2005 година събра “само” 93. Любопитно е обаче да се чуе мнението и на верните тифози, както и на самия Капело. Едва ли Фабио споделя мнението на своя колега. Отделен е въпросът, че по онова време Ювентус играеше и далеч по-привлекателен футбол.

“Доволен съм и от играта и от победата над Каляри. Бяхме изправени пред реалната угроза да загубим, но обърнахме мача със зрелост и майсторство. Реално единственият удар към Буфон беше дузпата. Срещу нас всички играят на предела на възможностите си. Доказателство за това е, че повечето футболисти на Каляри бяха с крампи в края на мача”, коментира Конте.