Треньорът на Ювентус Антонио Конте е бил разпитван от прокурор към Италианската футболна федерация заради нов случай с манипулирани мачове. 43-годишният специалист вече изтърпя 4-месечно наказание, след като беше признат за виновен, че не е докладвал за уредени мачове докато е бил начело на Сиена преди две години.
 
Сега се разследват двубои на Бари, където той беше треньор в периода 2007-09 г. Подозрителни са срещите с Тревизо (май 2008) и Салернитана (май 2009). Бари загуби и двата съмнителни мача. В първия случай тимът си беше осигурил място в средата на таблицата на Серия “Б”, а при втория си беше гарантирал първото място в италианската втора дивизия.
 
Антонио Конте, който е на път да изведе Ювентус до втора поредна шампионска титла, се е явил пред прокурора Стефано Палаци в присъствието на трима адвокати и е отрекъл обвиненията. За момента не е ясно какво наказание може да получи бившият италиански национал, ако отново бъде признат за виновен за укриване на информация, свързана с манипулиране на футболни мачове.