Енерги (Котбус) ще трябва да се справи без българския нападател Димитър Рангелов за съботното дерби на Източна Германия с Херта. 25-годишният български национал получи контузия в коляното при победата с 3:0 над Борусия (Мьонхенгладбах). Във вторник Рангелов игра цял мач и записа гол от дузпа и спечели други два 11-метрови наказателни удара за своя тим.

В същото време мениджърът на Енерги Щефен Хайдрих изненадващо изрази недоволство от формата на Рангелови и на другия българин в тима Станислав Ангелов. През миналия сезон двамата имаха важна роля, за оцеляването на тима в Бундеслигата, но от началото на новия шампионат, те са далеч от тогавашната си форма.

"Основни футболисти като Ангелов, Рангелов и Скела са далеч от най-добрата си форма. За всички трябва да е ясно, че миналият сезон вече не се брои. Всички са длъжни да тренират здраво и да дават минимум 100% от себе си", обяви Хайндрих в интервю за “Кикер”. - Жалко е, че още от първите кръгове трябва да се борим за оцеляване. Нужен ние е повече ентусиазъм в мачовете, амбиция и желание. Иначе успехите няма как да дойдат."/БЛИЦ