Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини вярва, че Кевин Де Бройне ще се завърне в игра преди края на настоящия сезон. Атакуващият халф получи тежка травма в снощния мач с Евертън, заради която трябваше да напусне принудително терена. „Гражданите" надвиха „карамелите" с 3:1 в мач за Купата на лигата и се класираха на финала на „Уембли".

„Докторът не е убеден все още, но мисли, че проблемът на Кевин е в медиалната част на коляното. По-късно ще знаем със сигурност. Надявам се, че ще може да се завърне в игра преди края на сезона, но е много трудно да се каже в момента. Оптимист съм и се надявам травмата да не е толкова сериозна, поне не са кръстните връзки", коментира специалистът.

Сити ще се изправи срещу Ливърпул на финала на „Уембли" на 28-и февруари, но мениджърът смята, че до тогава има още доста време и трябва да са фокусирани върху мачовете от Висшата лига и ФА Къп.

„Да играеш финал на „Уембли" винаги е нещо много специално - специален стадион със специална атмосфера. И щом имаш два толкова добри отбора, като Ливърпул и Манчестър Сити, със сигурност ще е брилянтен финал, но до тогава има още месец. Сега важното е да се фокусираме върху ФА Къп и мачовете във Висшата лига", добави Пелегрини.