ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Копенхаген победи Манчестър Юнайтед с 4:3 на своя стадион „Паркен“ в спиращо дъха зрелище от четвъртия кръг в група „А“ на Шампионската лига и запази шансовете си за класиране в следващата фаза.

Гостите поведоха още в 3-ата минута, когато Маркъс Рашфорд изведе Аарън Уан-Бисака по десния фланг. Крайният бранител подаде към Скот Мактоминей, чийто пас успоредно на голлинията бе засечен от Расмус Хьойлунд за 0:1.

Играта бе спряна за период от 10 минути, след като първо човек нахлу на терена, след което Джони Еванс бе заменен принудително, а след това фен на трибуните трябваше да получи спешна медицински помощ. Това бе и основната причина първата част да има 13 минути добавено време.

В 28-ата минута Бруно Фернандеш изведе Алехандро Гарначо на чиста позиция. Ударът на аржентинеца бе отразен от Камил Грабара, след което Расмус Хьойлунд бе на правилното място в точния момент и вкара за 0:2. Две минути по-късно Фернандеш изведе Хьойлунд, който отправи мощен изстрел, спасен от Грабара. От последвалия корнер Фернандеш центрира на втора греда, където Хари Магуайър засече с глава, но полският страж на домакините отново се намеси.

В 42-ата минута Манчестър Юнайтед с човек по-малко на терена, след като Домантас Румшас преразгледа ситуацията, в която Маркъс Рашфорд настъпи Елиас Йелерт. Първоначално положението бе подминато, но на повторението се видя как звездата на "червените дяволи" застъпи глезена на съперника.

С човек повече на терена Копенхаген намали изоставането си в 45-ата минута, когато Петер Анкерсен напредна по десния фланг и центрира за Диого Гонсалвеш, който подаде на Мохамед Елиунуси, чийто удар влезе във вратата за 1:2. В осмата минута от добавеното време на първото полувреме Хари Магуайър игра с ръка в собственото си наказателно поле, а главният рефер не се поколеба да посочи бялата точка и Диого Гонсалвеш реализира дузпата за 2:2.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

След почивката Копенхаген започна активно и вратарят на гостите Андре Онана отрази удари на Денис Вавро от далечна дистанция и Диого Гонсалвеш от границата на наказателното поле. В 69-ата минута Бруно Фернандеш реализира за 2:3 от дузпа, отсъдена за Юнайтед след игра с ръка на Лукас Лерагер и преглеждане на ситуацията с помощта на ВАР.

След дълго разиграване от страна на Копенхаген в 83-ата минута Расмус Фалк центрира топката на втора греда, където грешникът за дузпата Лукас Лерагер се измъкна от Диого Далот и прати топката за трети път във вратата на Манчестър Юнайтед. Пет минути след това настъпи хаос в наказателното поле на гостите, топката бе отбита от Хари Магуайър, а Рууни Барджи с удар от воле парти топката в горния десен ъгъл на вратата за 4:3.

Във втората минута на добавеното време Хари Магуайър отправи мощен изстрел по посока на вратата на Копенхаген, но топката се удари в напречната греда.

След този успех Копенхаген се изкачи до второ място в групата с актив от 4 точки, докато Манчестър Юнайтед остава на дъното на таблицата с 3 пункта.

Група "А"
Байерн - Галатасарай 2:1
1:0 Хари Кейн (80), 2:0 Хари Кейн (86), 2:1 Седрик Бакамбу (90+3)

Копенхаген - Манчестър Юнайтед 4:3
0:1 Расмус Хьойлунд (3), 0:2 Расмус Хьойлунд (28), 1:2 Мохамед Елиунуси (45), 2:2 Диого Гонсалвеш (45+8-дузпа), 2:3 Бруно Фернандеш (69-дузпа), 3:3 Лукас Лерагер (83), 4:3 Рууни Барджи (87)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!