Халфът на шампиона Байерн Тиаго Алкантара ще пропусне предстоящото гостуване на Борусия (Дортмунд) в голямото дерби от 28-ия кръг на германската Бундеслига заради контузия. Тази кошмарна новина обяви треньорът на лидера Ханс Флик.

Испанецът не игра и през уикенда, когато баварците сразиха Айнтрахт (Франкфурт) с 5:2 в Мюнхен и възстановиха преднината си от 4 точки на върха пред „жълто-черните“ от Дортмунд.

"Тиаго не тренира днес. За съжаление той ще пропусне мача в Дортмунд", каза старши треньорът по време на пресконференцията преди мача.

"Жълто-черните" няма да могат да разчитат на подкрепата на близо 80 000 свои привърженици в предстоящата среща заради мерките за борбата срещу разпространение на коронавируса.

"Това ще бъде напълно различен мач от този в Мюнхен (б.р. 4:0 за Байерн). Намираме се в добра серия от победи, като в последните 23 мача имам само две загуби и едно равенство. Тези победи мотивират играчите да се представят още по-добре", добави Флик.

В същото време двама от най-важните футболисти в отбора на Дортмунд - Матс Хумелс и Аксел Витцел, са готови и ще бъдат на разположение за утрешното дерби с Байерн от 19:30 часа българско време.

Марко Ройс и защитникът Дан Аксел Загаду със сигурност няма да играят и вероятно няма да се възстановят до края на първенството.