ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НА БУКМЕЙКЪР ТУК!

Мафията посегна на един от големите любимци на футболните фенове по цял свят. По време на активната си кариера Дженаро Гатузо завоюва сърцата на запалянковците с непримиримата и мъжката си игра, но в момента изпитва затруднения не само като треньор, но и в семейния бизнес.

Причината за това е калабрийската мафия „Ндрагета“, която започна терор над семейството на 46-годишния световен шампион от Мондиал 2006, информира „Ил Месаджеро“. Повод за това е финансова помощ от 80 000 евро, която бащата на Гатузо е получил за изграждането на фотоволтаични системи.

Мафията настоява да получава процент от печалбите и за да подчертае сериозността на своите изисквания, „Ндрагета“ предприела съответните действия. Босовете на организацията са наредили на своите подчинени два пъти да запалят автомобили на Гатузо, използвани от сестра му, която е подала оплакване в полицията.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Това обаче е било последвано от незабавен отговор от страна на мафиотите. Те са отправили заплахи за убийството на членове от семейството. Потвърждение е получено от изслушаните от полицията записи на телефонни разговори.

Не е помогнал и подкуп, платен от Дженаро Гатузо в размер на 3000 евро. Полицейската акция е довела до арестуването на двама души. Счита се, че те са само изпълнители на ниско ниво и трудно ще се стигне до истинските поръчители на жестокия тормоз над италианската футболна легенда.

Гатузо в момента е треньор на Олимпик (Марсилия), който е на осмо място във френската Лига 1, след като записа серия от четири поредни мача без победа (три последователни равенства и една загуба). Освен това отпадна от Рен от Купата на Франция след изпълнение на дузпи.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!