Футболист от аматьорското първенство в московската Лига Югозапад на Русия е починал по време на мач. Обстоятелствата около смъртта му много напомнят за инцидента, случил се с датския национал Кристиан Ериксен на 12 юни в мача от Евро 2020 срещу Финландия (0:1). Новината беше потвърдена от Дмитрий Смирнов – президент на Лига Югозапад.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

„Изясняваме детайлите. Случилото се е същото, каквото беше с Ериксен. В случая футболистът е загубил съзнание в началото на мача. Не е имало сблъсък с противник, а и за умора не може да става дума. Мачът беше вечерен и слънцето не беше толкова жарко. Причината за смъртта за момента не е известна. Все още не можем да изясним името на играча. Той е подаден в първоначалната заявка на отбора. Става дума за футболист с фалшива самоличност. Такова нещо не се случва често в нашата лига. Вероятно е бил поканен да играе от свой приятел“, обяви Смирнов.

„Починалият е получил първа медицинска помощ от медиците, които са били на стадиона за мача. След това е пристигнал и екип на спешната помощ. Извикан е и специална линейка за реанимация, е лекарят в нея е давал по телефона консултации на спешния екип“, допълни президентът на Лига Югозапад.

Това е поредният случай след инцидента с Кристиан Ериксен, при който футболист колабира на терена. Първият от тях беше обявен още на 14 юни в Казахстан. Тогава футболистът на Кайрат-Жастар Лев Кургин също извади късмет и оцеля. Само преди четири дни стана ясно, че 18-годишният унгарец Виктор Марсел Хегедюс е починал по време на тренировка.