Талантливият полузащитник на Манчестър Юнайтед получи повиквателна за национален отбор. Косово иска крилото да направи дебют за страната в контролния мач срещу Хаити. Двубоят ще бъде на 5 март.

Косово, който не е член на ФИФА, вече е играл приятелски мачове, които обаче не са признати официално - срещу Малта и Монако. На 13 януари тази година ФИФА разреши на националните федерации да играят контроли със страната по искане на президента на местната футболна федерация Фадил Вокри.

"Поканата към Янузай е символична, но ние вярваме, че той ще покаже на хората, че ще бъде тук. Нуждаем се от него в този исторически момент", каза генералният секретар на федерацията Ерол Салиху.

Аднан Янузай е роден на 5 февруари 1995 г. в Брюксел (Белгия), а родителите му са с албанско и косоварско потекло. През 2005 г. младото крило се присъединява към школата на Андерлехт. В гранда от Брюксел престоява 6 години, а от 2011 г. вече е част от Манчестър Юнайтед.

Янузай има право да избира между пет национални отбора. Той може да играе за Белгия, тъй като е роден в Брюксел. Може да представлява Косово и Албания заради родителите си, но може да избере Турция или Сърбия заради своите баби и дядовци.