Светът за Константин Хаджииванов стана тесен. Скандалният бизнесмен е издирван все по-усърдно от Интерпол заради съмнения за участие в “черното тото”. Отделно бившият президент на “Беласица” (Петрич) е получил заплахи, че ще му се случи случка, ако бъде заловен и изпее нещо на полицаите.
 
В момента никой не знае къде е точно Хаджииванов. Доскоро той си живуркаше, без да му мигне окото. Нищо, че Интерпол отдавна обяви, че започва да го издирва. Не го жегнаха и разкритията на гръцки журналист, който заяви, че българинът е
 
една от
най-важните
фигури
 
в групировка, занимаваща се с незаконни залагания на футболни мачове.
Последните информации гласяха, че Коце Маца е в Сингапур, в съседна Малайзия или в Макао. Миналата седмица обаче се случиха неща, принудили Хаджииванов да се стресне.
 
В сряда, 21 февруари, полицията в Милано арестува словенеца Адмир Сулич, който е заподозрян в уреждане на мачове. Няколко дни след това една друга новина разтърси и шокира близките на Хаджииванов.
Четирима агенти на Интерпол пристигнали в Сингапур в неделя преди обяд местно време, за да помогнат на властите в издирването на членовете на престъпния синдикат на Дан Тан Сет Енг, който бе посочен за лидер на черното тото в световен мащаб. Един от членовете му е Костадин Хаджииванов.
 
Последната мълва, идваща от приближени на Хаджииванов, гласи следното. Константин е изчезнал от Сингапур още в деня, в който е научил за арестуването на Салич. Според непотвърдена информация двамата са били част от въпросната мафия, но напоследък били в изключително обтегнати отношения. Конкретно за какво са се изпокарали, остава пълна мъгла. Факт е обаче, че словенецът и българинът не можели да се дишат. Това няма как да не притеснява Хаджииванов в момента, тъй като ако Салич пропее, едно от имената, които ще спомене, е това на бившия бос на “Беласица” (Петрич).
Говори се, че Адмир имал дебели връзки в италианското законодателство, тъй като неговият зет работил като адвокат в Милано. Един от начините е той се измъкне сух,
 
като набута
други хора в
дебелия кюп
 
Казват, че Коце Маца е получил смъртни заплахи от босовете на “черното тото”. Те го предупредили, че ако бъде арестуван и изпее имената им, ще го открият, където и да се скрие.
 
Под сурдинка се приказва, че Хаджииванов е тръгнал да търси спасение не в Макао или Малайзия, а в далечна Океания. Някои твърдят, че най-новото му убежище е във Френска Полинезия. Други пък предполагат, че е в Австралия или в Нова Зеландия.
 
Коце Маца е и с нова самоличност, след като доскоро притежаваше фалшив гръцки паспорт. Даже върви слух, че той е направил съществени промени на визията си, за да не бъде разпознат.
 
“Влезеш ли в тази гнусна и смрадлива каша, отърване няма. Нещата станаха прекалено дебели за Хаджииванов. Цялата им мрежа в Сингапур е на път да бъде разбита. Той се е напечелил. Джобът му е прекалено дебел и бъкан с пачки. Най-лесното е да се отдели от този “бизнес” и да се покрие на някой остров. Ама сънят му няма да бъде никак спокоен, защото вече го издирват под дърво и камък. Спипат ли го, няма да му се размине с условна присъда, както стана, когато го спипаха в Гърция. Помните, че тогава го съдиха в Германия. Той си плати парите и си тръгна по живо, по здраво. Тук обаче е далеч по-страшно”, коментират източници на “ШОУ”.