Ковънтри спечели с 1:0 при визитата си на Мидъзбро и след нулевото равенство в първата среща се класира за финала в плейофите на Чемпиъншип този сезон, като ще спори с Лутън на "Уембли" за място в елитната английска Висша лига. "Шапкарите" елиминираха Съндърланд с общ резултат 3:2 в другия полуфинал.

През първото полувреме Мидълзбро доминираше на „Ривърсайд Стейдиъм“, но така и не успя да създаде достатъчно чисти голови положения, които да завършат с гол във вратата на Бен Уилсън.

Гостите от Ковънтри излязоха коренно променени след почивката и в 57-ата минута Боро допуснаха грешка при разиграването. Топката стигна до Виктор Гьокереш и той подаде към Густаво Хамер, който с шут в горния десен ъгъл остави безпомощен Зак Щефен – 1:0 за гостите. 

След това попадение, вместо тимът на Майкъл Карик да тръгне напред, повечето положения бяха за Ковънтри.  Хамер имаше два добри шанса да вкара, но първо вратарят на Мидълзбро спаси в 71-ата минута, а в 82-ата ударът бе неточен.  

Все пак, две минути преди края на редовното време атака на домакините завърши с топка в мрежата на Ковънтри. Радостта на Мат Крукс обаче бързо бе уталожена, след като бе отсъдена засада.

В добавеното време Боро стигна до ново положение, но удар на Камерън Арчър завърши с топка в напречната греда.

Така след последния съдийски сигнал хората на Марк Робинс ликуваха със своите фенове, които бяха пропътували разстоянието между Ковънтри и Мидълзбро.

МИДЪЛЗБРО - КОВЪНТРИ 0:1
0:1 Густаво Хамер (57)