Манчестър Юнайтед победи рутинно Рединг с 2:0 за ФА Къп и продължава напред в турнира. Впечатление на всички направи едно момче, което комбинира визията на легендата Рууд Гулит и доскорошния вид на Маруан Фелайни. Това беше Тахит Чонг, който записа своя дебют за първия отбор.

Кой обаче е този млад холандец?
Чонг пристигна в Манчестър Юнайтед на 17 години през 2016-а. Веднага привлича вниманието на треньора на отбора до 18 години Кийрън Маккена. Появява се в игра за тима и бележи първия си гол със  зашеметяващ удар в турнира ФА Къп за младежи.

За жалост следва травма, която го вади около 10 месеца от игра. След тях обаче холандският тийнейджър продължава да се развива. Прави дебюта си в тима до 23 години през януари и пред погледа на Жозе Моуриньо бележи единствения гол за "червените дяволи" при победата над Тотнъм. 

Няколко пъти е викан да тренира с първия отбор на Юнайтед и попада в групата за мача с Нюкасъл от Висшата лига.

Роденият в Кюрасао Чонг е повикан за турнето в Америка преди сезона, а треньорите определено са впечатлени от него.

"Тахит е фантастичен професионалист. Тренира добре и се опитва да става все по-добър. Много позитивен човек, който винаги е мил с персонала и съотборниците си. На терена всеки го забелязва, защото е от футболистите, които веднага хващат окото. Има много светло бъдеще във футбола. Може да играе като ляво и като дясно крило, а ако се наложи и зад нападателя", споделя Кийрън Маккена. 

Чонг записа неофициалния си дебют за Манчестър Юнайтед на турнето в САЩ под ръководството на Жозе Моуриньо. 

"Той се представи добре. Появи се в момент, в който имахме нужда от такъв играч. Чонг влезе, за да покаже на какво е сподобен и го направи. Беше ентусиазиран и играеше уверено. 

Физически има своите ограничения, губи единоборствата. Но когато е с топка в крака и атакува - той има качества. Добро дете е", споделя Моуриньо. 

"Мисля, че е мечта на всеки един футболист да бъде в съблекалнята на Манчестър Юнайтед и да играе за първия отбор. Оставам фокусиран и ще работя здраво, за да стана неизменна част от първия отбор. Това е моята мечта", споделя самият Чонг.