Изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге се изказа остро за невижданите скандални сцени в Зинсхайм при визитата срещу Хофенхайм и заяви, че се взимат извънредни мерки срещу хулиганите. Баварците спечелиха убедително с 6:0, но срещата завърши по безпрецедентен начин. Футболистите и на двата тима спряха да играят в заключителните повече от 10 минути в знак на протест, след като привърженици на гранда от Мюнхен опънаха обидни плакати към собственика на домакините Дитмар Хоп.

Действията на баварските привърженици са част от акция на феновете на много отбори в Германия. Фенове на Борусия (Дортмунд) вече получиха тригодишна забрана за посещение на стадиона на Хофенхайм заради обидите им към Хоп.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Срамувам се от това. Днес дойде моментът, в който Бундеслигата да действа срещу тези хулигани. Трябва да стоим заедно. Злосторниците дискредитираха Байерн. Това е грозното лице на Байерн“, заяви Румениге, който демонстративно слезе на терена заедно с Хоп.

„Заснехме всичко. Ще отговарят за действията си. Позволихме прекалено много. Трябва да го спрем. Тези хора са врагове на футбола. Те винаги казват, че това е нашият клуб, но не е техният клуб. В Байерн не искаме да имаме нищо общо с тях“, обеща изпълнителният директор на баварците спешни действия срещу злосторниците.