Какво ще се случи с Манчестър Юнайтед след уволнението на Жозе Моуриньо? Това е най-големият въпрос, който си задават на Острова. Местните медии веднага започнаха с предположенията и догадките.

Припомняме, че вариантите са два. Единият е „червените дяволи” да имат временен мениджър до края на сезона, след което ще си назначат някого за постоянно. Или пък директно да подпишат със специалист минимум за 2 години и половина.

Засега тренировките ще бъдат водени от асистента на Специалния – Майкъл Карик, както и от Киърън Маккена. Шансът бившият халф да седне на горещия стол обаче е почти нулев. Твърди се, че това ще бъде треньор, който в момента не е на работа в клуба.

Най-големият фаворит е Лоран Блан, който бе играч на  Манчестър Юнайтед в периода 2001-2003 година. Французинът е свободен и може да поеме предизвикателството веднага, а освен това е близък със сър Алекс Фъргюсън. Спряга се и името на Оле Гунар Солскяер – норвежецът е начело на родния си Молде.

Предполага се, че клубът ще обяви името на временния мениджър в следващите 48 часа.

Фаворити за постоянен мениджър, който ще бъде назначен през лятото, пък за момента са Зинедин Зидан, Маурисио Почетино и Антонио Конте. Възможно е Лоран Блан да остане на поста за постоянно.