Бившият футболист на Левски Божидар Краев игра на висота и във втория си мач за новия си oтбор Уелингтън Финикс (Нова Зеландия). 25-годишният офанзивен халф се отчете с асистенция при победата с 2:1 като гост над Мелбърн Сити. Мачът беше от 1/8-финалите на турнира за Купата на Австралия.

25-годишният Краев започна титуляр и остана на терена до 90-ата минута, когато беше заменен. За Мелбърн Сити от първата минута започна бившият съотборник на българина в Левски - Нуно Рейш. Вчера пък австралийският тим представи и бившия бранител на ЦСКА Томас Лам.

Отборът на Краев беше в ролята на аутсайдер срещу Мелбърн Сити, който е един от клубовете на собствениците на Манчестър Сити. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Българинът асистира за първия гол, който бе реализиран от Коста Барбарусес в 19-ата минута. В 36-ата тимът от Нова Зеландия вкара второ попадение, а негов автор бе Бен Уейн.

След почивката Мелбърн Сити стигна само до почетно попадение, което вкара националът на Австралия Матю Леки в 84-ата минута.

Припомняме, че Краев се разписа при дебюта си за Уелингтън Финикс в началото на месеца, когато вкара един от головете за победата с 4:0 над Дейвънпорт Сити на 1/16-финалите от турнира.

Българинът подписа за два сезона с клуба от Нова Зеландия в края на юни, след като се раздели с датския Мидтиланд. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК