Черногорският селекционер Златко Кранчар не успя да скрие радостта си от постигнатото равенство 0:0 срещу Англия на “Уембли” в мач от Група “G” на квалификациите за Евро 2012. В същия поток е и българският национален отбор.
 
“Всеки ще се съгласи, че ние изиграхме добър мач и се представихме на ниво. Имахме план за начина, по който да избегнем загубата и той сработи по перфектен начин”, заяви Кранчар.
 
Хърватинът обяви, че Англия остава фаворит за първото място в групата, което дава право на директно класиране за европейското първенство. Кранчар заяви, че “трите лъва” са основният претендент за първото място, въпреки че в последния си мач през октомври 2011 г. трябва да гостуват на Черна гора.
 
“Постигнатото равенство задоволява напълно нашите очакваия. Трите победи и ремито в Лондон, както и фактът, че не допуснахме гол в досегашните си мачове, са доказателство, че можем да постигнем нашата цел – участие в плейофите за класиране. Англия си остава фаворитът в групата”, заяви Златко Кранчар./БЛИЦ