Управата на Челси обяви на официалния си сайт, че е постигнато финално и окончателно решение за продажбата на клуба на консорциума, оглавяван от американския богаташ Тод Боули. От изнесената информация, става ясно, че транзакцията за 4,25 милиарда паунда ще бъде напълно завършена в понеделник.

По-рано тази седмица Висшата лига и британското правителство дадоха своето одобрение на продажбата на „сините“. Както е известно, лондончани са на тезгяха от месец март, когато милиардерът Роман Абрамович беше принуден да се откаже от собствеността на Челси заради санкциите, които му бяха наложени във връзка с близките му отношения с руския президент Владимир Путин.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Оттогава имаше дълга сага по продажбата на „сините“. Бяха сочени различни варианти за нов собственик на клуба от „Стамфорд Бридж“. Имаше и различни пречки, свързани с претенции на Абрамович. В крайна сметка беше избрана офертата на Тод Боули и неговите съдружници.

„Футболен клуб Челси потвърждава, че снощи беше постигнато финално и окончателно решение за продажбата на клуба на консорциума Тод Боули/Клиърлейк Кепитъл. Очаква се транзакцията да бъде завършена в понеделник. Клубът ще ви държи информирани за всяко официално развитие на сделката“, обявиха от „сините“ в официалното си съобщение.

Консорциумът, който става собственик на Челси, е воден от Тод Боули, но калифорнийската компания „Клиърлейк Кепитъл“ ще притежава мажоритарния пакет от акции. Сред останалите инвеститори са американският милиардер Марк Уолтър – съсобственик на бейзболния Лос Анджелис Доджърс заедно с Боули, както и швейцарският богаташ Хансьорг Вис.