Ръководството на Челси е взело окончателно решение да не предлага нов договор на активната легенда на клуба Франк Лампард. Това означава, че след края на Мондиал 2014 35-годишният полузащитник ще продължи кариерата си на друго място, ако не предпочете да се откаже от футбола.

"Когато преди 13 години пристигнах в този фантастичен клуб, не вярвах, че ще имам възможност да изиграя толкова много мачове и да споделя запомнящи се моменти. Този клуб се превърна в неизменна част от моя живот. Хората, на които трябва да благодаря за този шанс, са много.

Първият от всички е Кен Бейтс, който заложи главата си, за да ме привлече като юноша. Без него нямаше да започна това приключение. Следващият много важен човек е Роман Абрамович. Той спаси Челси и го издигна на едно ново ниво. Желанието му да превърне клуба  в един от най-големите в Европа и Света спечели много хора на негова страна", коментира Лампард.

Юношата на Уест Хям, където има вероятност да се завърне, премина на "Стамфорд Бридж" през 2001 година след шест сезона на "Ъптън Парк". За 13 години с екипа на "сините" той записа не малко успехи с отбора.

Шампион е на Англия три пъти, четири пъти е печелил ФА Къп, по два пъти Купата на Лигата и Къмюнити шийлд, както и по веднъж Шампионската лига и Лига Европа.

Три пъти феновете на Челси са го избирали за Играч на сезона, което е само една малка част от броя на индивидуални отличия по време на близо 20 годишната му кариера. Голмайстор е на тима в четири от 13-те си сезона. Освен това е на върха при реализаторите на клуба за всички времена с 211 попадения в 648 мача.

"Признателен съм на всички мениджъри и треньори, които ми помогнаха да се развия по време на престоя ми в Челси. От всеки един съм научил по нещо. Не мога да пропусна и всички брилянтни съотборници, с които съм имал късмет да тренирам и да играя до тях толкова много време. И тук не става дума само за спортно-технически качества, но и за приятелство. Клубът ще продължи да се развива и не се съмнявам, че пътят ще бъде успешен", каза още Лампард.

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ КАРИЕРАТА НА ЛАМПАРД В ЧЕЛСИ - ТУК!