Звездата на Манчестър Юнайтед вярва, че е променил футбола, след като през миналия сезон отбеляза 31 гола във Висшата лига и спечели “Златната обувка”.

“С тази “Златна топка” аз промених футбола, поне малко. Обикновено тази награда се печели от нападатели, а аз съм крило”, заяви португалецът пред “Гадзета дело Спорт”, след като получи наградата на специална церемония на родния си остров Мадейра.

Роналдо обяви, че е сигурен в спечелването на “Златната топка” и на наградата на ФИФА за футболист на годината, след като бе основният вдъхновител на Манчестър Юнайтед при спечелването на Шампионската лига и титлата във Висшата лига.

“Най-добрият кандидат за тези награди е Кристиано Роналдо, заяви 23-годишният футболист. – Ако трябва да съм честен, то аз бях най-постоянния и най-добрия. И искам да вляза в списъка на най-добрите играчи за всички времена.”

Роналдо, който е аут от терените, след като претърпя операция на глезена през юли, обяви, че не се страхува от враждебно посрещане на “Олд Трафорд”, след като бе отправил неуспешна молба да бъде трансфериран в Реал (Мадрид) по време на лятната пауза.

“Когато облека фланелката на Юнайтед, аз давам всичко от себе си. Аз вече съм в историята на този клеб, заяви португалският национал. – Когато отново заиграя, феновете ще ме обичат отново толкова силно.”

Той призна, че няма начин да премине в Манчестър Сити, след като според информациите на медиите “гражданите” са готови с висока финансова оферта за него.

“Никой не знае моето бъдеще, но аз не се виждам с екипа на друг тим от Манчестър”, обяви Кристиано Роналдо./БЛИЦ

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Връчиха на Кристиано Роналдо “Златната обувка”