Кристиано Роналдо оцени първия си сезон в Саудитска Арабия с екипа на Ал-Насър и в интервю за Saudi Pro League заяви, че не е твърде разочарован въпреки очакванията да спечели някакъв трофей. Португалецът е категоричен, че остава в настоящия си клуб за още една година.

"Моите очаквания бяха малко по-различни, ако трябва да съм честен. Надявах се да спечеля нещо този сезон, но не винаги нещата стават така, както искаш. Понякога трябва страст, желание и постоянство, за да успееш. Все още вярвам, че догодина ще се представим по-добре. В последните 5-6 месеца отборът се разви много. Това може да се каже и за останалите отбори в лигата", коментира Ронало сезона си в Ал Насър.

"Понякога е нужно време, но ако вярваш в своята цел, всичко е възможно. Надявах се на трофей тази година, но не се получи... но следващата съм убеден, че нещата ще се променят и ще се представим по-добре. Нека се постараем това да се случи", сподели португалецът за бъдещето си.

"Лигата е много добра, но смятам, че има много възможности да продължи да се развива. Първенството е оспорвано, има много добри отбори, много добри арабски футболисти. Но има нужда да се подобри инфраструктурата. Дори и реферите, системата ВАР... трябва да са по-бързи. Има и други дребни елементи, които могат да се подобрят, но аз съм щастлив тук и искам да остана. Аз ще остана! По мое мнение, ако продължи да се развива по този начин, в следващите пет години първенството на Саудитска Арабия ще стане едно от топ 5 първенствата в света", каза Роналдо за първенството.

"Например в Европа тренираме повече сутрин, но тук тренировките са следобед или дори вечер. На Рамадан тренирахме в 22:00 вечерта. Това е странно, но аз си казвам, че тези неща са част от опита, от преживяването и ще са хубави спомени. Обичам да изживявам тези моменти, защото така се уча. Трудно е, но не е нещо, което не съм виждал преди. Впечатлението ми досега е, че саудитите много обичат футбола", разказа CR7 за ежедневието си.

"Ако дойдат още големи играчи, млади играчи, ветерани... те са добре дошли, защото, ако това се случи, лигата ще стане още по-силна", завърши Кристиано Роналдо.