ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Футболната звезда Кристиано Роналдо планира да инвестира в медийната група „Cofina“, която е лидер в Португалия. Новината дойде от нейния генерален мениджър Луис Сантана.

Интересното е, че 5-кратният носител на „Златна топка“ отдавна е в конфликт с медиите на тази група. Популярният ежедневник „Correio da Manha“, който е водещ за медийната компания, многократно е обвиняван от Кристиано Роналдо в измисляне на информация и противоречия, срамни за него или за отбора на Португалия.

През 2014 г. футболистът спечели дело срещу вестника за нахлуване в личния му живот. Той също многократно отказа да отговаря на въпроси на журналисти от телевизията на групата „Cofina“ - CMTV. Преди Евро 2016 той дори грабна микрофона на репортер на телевизията, за да го хвърли в малко езеро.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

"Влизането на футболиста медийната група ще стане в рамките на "Management Buy-Out (MBO)", поглъщане на компанията от нейните мениджъри, което скоро ще бъде представено на акционерите", каза изпълнителният директор на „Cofina“ Луис Сантана пред агенция „Lusa Press“.

Той уточнява, че Кристиано е много ентусиазиран от идеята да инвестира в медиите.

Обявен от списание „Forbes“ за най-богатия спортист на всички времена, нападателят на Ал Насър може да стане най-големият акционер в „Cofina“ с дял от 30% на стойност около 70 милиона евро.

Групата „Cofina“, която също контролира икономическия ежедневник „Jornal de Negocios“, новинарското списание „Sabado“ и спортния вестник „Record“, генерира печалба от 10,4 милиона евро през 2022 г., което е ръст от 147% за една година. Оборотът е малко над 76 милиона евро.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!