Кристиано Роналдо се е предложил на Реал (Мадрид) за шестмесечен договор, разтръбиха сензационно испанските медии.

Петкратният носител на "Златната топка" изглежда е изиграл последния си мач за Манчестър Юнайтед след разтърсващото интервю с журналиста Пиърс Морган, в което каза, че няма "никакво уважение" към мениджъра Ерик тен Хаг.

Междувременно "кралския" клуб е загрижен за голмайстора и настоящ носител на "Златната топка" Карим Бензема, който отпадна в последния момент от състава на Франция за Световното първенство поради контузия на бедрото, получена на тренировка на "петлите". Въпреки че тази контузия може да изключи французина само за три седмици, изглежда, че Роналдо вижда това като възможност да се върне в стария си клуб – креативно решение за намиране на изход от Олд Трафорд и обратно в Шампионската лига, в клуб с реални шансове да спечели отново надпреварата.

„Контузията на Бензема отваря вратата за нападател да пристигне на Бернабеу през януари“, съобщава Diario Sport .

„Обкръжението на Кристиано предложи на Мадрид завръщане само за шест месеца, докато „лос бланкос“ търсят нападател поради обезпокоителното физическо състояние на Бензема. Кристиано би искал да се върне в Мадрид. … Мадрид никога не е давал признаци на живот, но контузията на Бензема отваря нов сценарий. Флорентино Перес търси нападател и има добри отношения с Кристиано въпреки бурното му напускане в Ювентус. Президентът никога не е искал резервни опции и също така вярва, че с възстановяването на Бензема португалецът ще има второстепенна роля, която ще бъде много сложна поради характера му“, добавят от изданието.

Ако се стигна до такъв изненадващ трансфер през зимата, Роналдо ще има шанс да играе в Шампионската лига, да вкара няколко голове, за да подобри рекорда си и евентуално дори да вземе още един трофей.