ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Манчестър Юнайтед предприе първи официални стъпки след скандалното интервю, в което Кристиано Роналдо направи сензационни разкрития за ситуацията в клуба, обявиха английските медии.

Както е известно, 37-годишният португалец, който вече е в Катар за участие на Мондиал 2022, говори пред журналиста Пиърс Морган. Интервюто беше излъчено в няколко части, а в него петкратният носител на „Златната топка“ критикува треньора си, собствениците на „червените дяволи“ и ръководството на клуба.

Според британските медии, Манчестър Юнайтед е наел сериозни адвокати, които да заведат дело срещу Роналдо заради нарушаване на условията по договора му. Целта е неговият контракт да бъде прекратен предсрочно, а клубът да не плаща неустойка в размер на 16 милиона паунда.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Управата на „червените дяволи“ обяви още след излъчването на първата част от интервюто, че ще предприеме действия срещу футболната звезда. Първоначално се очакваше да бъде наложена глоба на португалеца.

Юристите считат, че в пълната си цялост изявлението на Кристиано Роналдо пред Пиърс Морган нарушава ключови клаузи от договора му и това ще позволи на Манчестър Юнайтед с лекота и без финансови последствия да прекрати едностранно контракта с нападателя.

„Тази сутрин Манчестър Юнайтед предприе необходимите мерки, за да реагира на интервюто на Кристиано Роналдо. Няма да правим повече коментари по темата до приключването на казуса“, обявиха „червените дяволи“ в официално съобщение.

Роналдо има договор с гранда от „Олд Трафорд“ до лятото на 2023 година. Според условията той получава по 500 000 паунда на седмица. Това е втори престой на португалеца в Юнайтед, като първия приключи през 2009 г. Той се завърна в клуба през лятото на 2021 г.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК