Германският национал и халф на Байерн Тони Кроос планирал трансфер в Манчестър Юнайтед през лятото, твърди „Мирър”. На този етап обаче няма такова потвърждение от 24-годишния полузащитник.

Британското издание явно цели да повиши напрежението в редиците на баварците преди реванша им с „червените дяволи” от 1/4-финалите в Шампионската лига. Първата среща на „Олд Трафорд” завърши 1:1, а ответният сблъсък е утре вечер от 21:45 часа българско време.

Според информацията на изданието, Кроос е изкушен както от огромната заплата, която му обещават "червените дяволи", така и от възможността да бъде несменяем титуляр - нещо, което е трудно в Байерн предвид огромната конкуренция в отбора.

Преговорите между Кроос и Байерн за новия му договор пък са в застой, след като баварците не искат да удовлетворят финансовите изисквания на халфа, а Юнайтед може да му плаща по 200 000 паунда на седмица.

Офертата на Юнайтед към Байерн ще бъде на стойност 40 милиона паунда, въпреки че баварците вече обявиха, че нямат никакво намерение да продават Кроос.