Легендата на Барселона Йохан Кройф взе отношение по последните събития в клуба. Великият холандец засегна темата за треньорския пост и за здравословното състояние на Тито Виланова. Спецът отново пътува до Ню Йорк, къде продължава лечението му на рак на слюнчестата жлеза.

Виланова изкара една седмица през последния месец на американска територия. 44-годишният специалист вече няколко пъти ходи до Ню Йорк за лечение, а през това време е заместван от Жорди Роура. Въпреки здравословните проблеми на треньора Барса спечели шампионската титла в Испания и достигна до полуфиналите на Шампионската лига. "Тито няма този опит, който имаше Пеп Гуардиола. Също така той се бори с огромен проблем - болестта. Неразумно е да тренираш отбор като Барселона, и да си поставен под огромно напрежение всеки ден, ако си в такова тежко състояние и се бориш за живота си, подчерта Кройф, който изведе каталунския гранд до първата КЕШ през 1992 г. - Аз бях опериран от сърце. Можеш ли да тренираш Барса, ако не си здрав на 100 процента? Аз мисля, че това не е възможно. Длъжен съм да посъветвам Тито да бъде по-внимателен към здравето си."

Според трикратния притежател на "Златната топка" ръководството на клуба е било длъжно да назначи временен старши треньор, а не да се опира на помощника на Виланова Жорди Роура. "Понякога се налага да взимате тежки решения. Всеки е длъжен да мисли на първо място за отбора и за това, как той да функционира по-добре", заяви Кройф. Гениалният футболист изрази недоумението си от факта, че титулярният вратар Виктор Валдес си тръгва. "Странно е, че Валдес иска да напусне най-добрият клуб в света", учуди се легендарният холандец.